2014/2015

Trasop-jentene vant!

Fotball

Vi gratulerer jentene våre med seier i fotballfinalen i årets skoleturnering for Oslo.

Det ble en meget velspilt kamp mot Årvoll skole. Årvoll gikk tidlig opp i 2 måls ledelse, men så våknet Trasop-jentene til for alvor og satte raskt inn 4 flotte mål.

Etter dette ble kampen jevnere igjen, men våre jenter forsvarte seg godt, hadde en god keeper og halte velfortjent seieren i land med 4-3.

Det ble flott pokal og gullmedalje til alle jentene.

 

Vårstafett og fotballkamp

Aktivitetsdag

Vårstafetten, et høydepunkt for store og små ved Trasop skole. Her stiller alle klasser med både et og to og tre lag, og alle elever gir alt for å bringe stafettpinnen videre til neste løper på laget. Det heies rundt hele banen så alle løpere får sin velfortjente hyllest.

Fra vårstafett til fotballkamper mellom 7. trinn og lærerne. Dette har elevene gledet seg til helt siden 1. klasse. Rammen rundt kampene er den aller beste, strålende solskinn - hele resten av skolen på tribunen som taktfast heier: - "Heia 7. - heia 7.".

I år ble det to jevne kamper. Først var jentene i aksjon. Begge lag viste gode fotballferdigheter og når rektor blåste av kampen var resultatet 2 - 2.

Deretter var det guttas tur. Det var mye bra spill fra begge lag, det var en tett og jevn kamp, og innsatsen var det ikke noe å si på. Til slutt gikk lærerne av med seieren 2-1.

 

Besøk av byråd Anniken Haugli

Besøk av byråd

Fredag 22.05.15 var byråd Anniken Haugli på besøk på Trasop skole.

Det ble et flott møte mellom skolens elever og ansatte og byråden. Vi gledet oss over besøket og ønsker velkommen igjen hit til Trasop.

 

17. maisamling

17. mai

I dag ble alle elevene på Trasop invitert til 17. maisamling. 3. og 6. trinn var arrangør. Her fikk vi lære om Eidsvollsmennene, grunnloven vår og det norske flagget. Sammen sang vi også nasjonalsangen vår og mange av de andre kjente 17. maisangene.

 Deretter var det klart for lokalt barnetog for elevene på 1. - 4. trinn. Sammen med korpset og Godlia skole fulgte vi det årlige ruten i det fine maiværet.

 

Mattedag på Trasop

mattedag

Torsdag 23. april var det mattedag for alle elever ved Trasop skole. Glade og fornøyde elever jobbet med problemløsende
matematikkoppgaver i strålende solskinn. På bildet jobber elever fra 5C på stasjonen med "De magiske tallene".

 

Sambadrome

samba

Rikskonsertene med forestillingen Sambadrome kommer på besøk til Trasop skole fredag 17. april 2015.
Når det er karnevali Brasil eksploderer hele landet i en folkefest av kostymer, musikk og dans. Brasils stolte karnevalstradisjon er verdenskjent. Vi blir i forestillingen kjent med Brasils kontraster fra amasonas regnskog, via brasiliansk folkesang og bossa nova, til Rios støyende gater.
Musikerne vi møter leder de store trommegruppene i karnevalet i Brasil hvert år. Bernardo Aguiar (slagverk og vokal), Gabriel Policarpo(slagverk og vokal), Marcus Lima (gitar og vokal) og Ulrik Lysebo (lyd og lystekniker).

 

 Joikeverksted med Mikkel Gaup for 1., 4. og 5. trinn.

Mikkel Gaup

Hva er joik, og hvorfor joiker man egentlig? Hvem kan utføre en joik? Kan jeg utføre en joik? Dette får elevene lære mer om på joikeverksted med Mikkel Gaup!
I dette arrangementet får elevene våre lære mer om joik, som er en viktig del av samisk kultur. Joik er samenes egen folkemusikk, og har også hatt en vesentlig posisjon i samisk religion. Hver enkelt joik reflekterer rundt en person eller et steds aura og energi, og er et unikt kulturelt uttrykk for det samiske folk.
Mikkel Gaup, kjent fra samiske historiefilmer som Veiviseren og Kautokeino-opprøret, gir elevene våre en innføring i joikens ABC. Deretter lærer ham dem å joike. Elevene får lære kunsten om joiking, stemmebruk og hvordan man utfører en joik. Etter stemmeoppvarmingen blir elevene delt inn i grupper, og hver gruppe får lage sin egen joik. Til slutt får gruppene framføre joiken sin for de andre deltakerne i verkstedet.

 

 FINALE - VET DU? -2015

vet du finale

 Endelig var det tid for årets finale i VET-DU?-konkurransen.

Lagene fra klasse 5c, 6b og 7b ble møtt av en fullsatt Samlingsal med ivrige elever som jublet og heiet lagene gjennom hele konkurransen.

Det var jevnt, helt til siste runde. Da tok laget fra 7b skikkelig grep og halte sieren i land. Vi takker alle lagene med super innsats og gratulerer klasse 7b med årets seier.

 

 Vinnere av returkartonglotteriet!

Vinnere av returlotteriet

 Mandag 23. februar fikk 4. trinn hyggelig besøk fra renovasjonsetaten. De kunne fortelle oss at vi er de heldige vinnerne av returkartonglotteriet. Premien er på 10.000!

 

Elevrådet har arrangert kanonballturnering

kanonball

I regi av elevrådet har årets kanonballturnering forgått i storefri i uke 5, 6 og 7. I dag var det finale mellom klasse 3b og 7b. Etter en flott kamp preget av god sportsånd, vant kl. 7b. Vi gratulerer.

 

I AM US med den kulturelle skolesekken.

Kulturell skolesekk

I am us- danseforestilling med hip hop og folkedans besøker Trasop i dag.

Gjennom et fysisk språk i miks av hiphop, break og etnisk folkedans, er I am Us en urban og rå danseforestilling med fokus på identitet og tilhørighet.

Elevene blir kjent med fem dansere, hver med sin unike historie. Alle har base i Norge, men med røtter fra andre kulturer.

 

DESEMBER-LES

desemberles

Onsdag 7.januar 2015 kl. 12.00 var det tid for trekking av skolens lesekonkurranse Desember-les.
Svært mange elevene på Trasop skole deltok i konkurransen. Alle elevene som har lest minst tre bøker i løpet av desember og levert inn skjema, var med i trekningen av fire kinobilletter og to boksjekker på à kr 400.
I tre av klassene deltok samtlige elever i Desember-les. I trekningen mellom disse tre klassene, vant 6a klassekonkurransen. 6a vant en opplevelsestur til Teknisk Museum.

BlimE

dans

Regnværet satte ingen stopper for dansegleden på Trasop i dag.  Alle skolens elever danset BlimE-dansen i skolegården, og 6. trinn var kjempeflinke instruktører.

 

Markering av Global Dignity Day og FN-dagen

FN

I dag har skolens elever markert Global Dignity Day og FN-dagen.

FN-dagen ble markert gjennom fellessamlinger i samlingssalen. Elever og lærere på 3. trinn og 7.trinn var ansvarlige for samlingene for 1.-3.trinn og for 4.-7.trinn. I samlingssalen ble det fortalt om FN-dagen. I tillegg til dette var det allsang.

Global Dignity Day er et uavhengig, ideelt og politisk nøytralt initiativ etablert av H.K.H. Kronprins Haakon. Global Dignity Day har tre formål: Fremme verdighetsbasert lederskap, stimulere til en global samtale om verdighet og engasjere ungdom i betydningen av verdighet. Markeringen av denne dagen ble gjort i den enkelte klasse, samt i fellessamlingen for 4.-7. trinn.

 

LyDoku med den Kulturelle Skolesekken

Lydoku

I LyDoku er det elevenes og skolens egne lyder som får fokus. Sammen med musikerne i Båndvidda har elever fra 5. trinn samlet inn lyder. Lydene er blitt gjort om til instrumenter og så er det blitt konsert. Elever fra 1. - 7. trinn har fått være publikum.
Tusen takk til musikerne, dette har vært gøy.

 

Høstaktivitetsdag

Høstaktivitetsdag

I dag, onsdag 10.september, har Trasop skole hatt sin tradisjonelle høstaktivitesdag. De spreke elevene våre var i full sving hele skoledagen. I skolegården, på fotballbanen og på Trasopbanen var det lagt til rette for at elevene fikk prøve seg på mange ulike aktiviteter; her var det høydehopp, 60-meter, stylter, hoppetau, rockeringer, lengdehopp, ballkast, orientering osv. I tillegg til at det ble arrangert stafetter på trinnet og fotballkamper på tvers av trinnene. - En flott dag med blide og ivrige små og store. 

 

Sommer-les

sommerles

Fredag 22.august 2014 var det tid for trekningen av vinnerne av skolens lesekonkurranse: Sommer-les. Det er godt å konstatere at stadig flere elever leser mye også i skolens ferier – enten fordi de er glade i å lese, eller fordi både de og deres foresatte har forstått viktigheten av kontinuerlig lesetrening for å opprettholde en god leseutvikling. Fra lesetrening kan man aldri ta ferie!

Alle elevene var samlet i skolegården, og stemningen var spent da trekningen av de seks vinnerne ble gjennomført. Fire kinobilletter og to boksjekker à kr. 400,- var populære gevinster.

I tillegg til de seks gevinstene vi trekker, får den klassen som prosentvis har flest deltakere i Sommer-les konkurransen en overraskelse. Vinneren av klassekonkurransen ble i år klasse 5b.