2013/2014

2. trinns tur til Egypt

 Egypt

Onsdag uke 20 reiste 2.trinn til Egypt. Vi skulle hjelpe en arkeolog å finne en hemmelig grav i Kongenes dal. Vi har hatt fine dager ved Nilens bredder, med utgravinger, kamelsafari og late dager ved bassengkanten.

 

Markering av grunnlovsjubileet

grunnlovsjubileet

Torsdag 15. mai inviterte 3. trinn alle fra 1. og 2. trinn på markering av grunnlovens 200-årsjubileum. Elevene presenterte en reise igjennom tiden, helt tilbake til Eidsvoll i 1814. Markeringen ble startet med felles sang i skolegården. Etterpå fikk 1. og 2. klassingene oppleve små rollespill rundt i skolegården. Inne fikk de se en utstilling med tidslinjer fra 1814 til i dag.

 

Emballasjedyr

embalasjedyr

På biblioteket har vi nå en flott utstilling laget av klasse 3C.
De har laget emballasjedyr. En riktig kreativ idé, og flotte er de også! :)

Kom gjerne innom og ta en titt!

 

Vinnere av Desember-Les 2013

desemberles 2013

Trekning av årets Desember-Les ble gjennomført i dag 6.januar. Alle som har lest minst tre bøker i løpet av desember og leverte skjema innen tidsfristen, var med i trekningen av to boksjekker à kr. 400,- og fire kinobilletter.
I tillegg fikk den klassen som hadde prosentvis flest deltakere i desember-les, en opplevelsestur til Teknisk Museum. Vinneren her ble klasse 4b hvor samtlige elever hadde lest minimum 3 bøker i desember.
Vi gratulerer alle vinnerne.

 

Juletregang

juletregang

Tradisjonen tro, har alle skolens elever og lærere gått rundt juletreet i skolegården i dag. Vi møttes ute i desembermørket og hadde en stemningsfyllt stund sammen.

 

På leting etter nissen

nisseleting

Onsdag morgen samlet elevene fra 1. trinn, foreldre og lærere seg i skolegården på Trasop skole allerede kl. 07.30. Lykter ble tent, og det var også mange spente barneansikter som lyste av forventning. Ryktene hadde fortalt at Nissen var blitt observert i nærheten, og nå bar det avsted innover i skogen. Og ganske riktig, et stykke innover støtte vi på selveste Nissen, som satt og spiste frokostgrøten sin. Han ble nok litt forskrekket først, men koste seg veldig da alle stemte i og sang "På låven sitter nissen". Alle ønsket Nissen "God Jul". Nissen vinket og smilte og med dyp brumlerøst ønsket han alle en "Riktig God Jul".

 

Statsrådbesøk

kunnskapsministeren

I dag kom kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og skolebyråd Anniken Hauglie på besøk til Trasop skole.

De ble møtt av skolens elever som helhjertet stemte i med Trasop-sangen. Kunnskapsministeren takket for den fine sangen og sa at så koselig mottakelse hadde han aldri fått tidligere.

Besøket var kommet i stand fordi kunnskapsministeren gjerne ville høre om skolens arbeid for et godt arbeids- og læringsmiljø. I møte med rektor, sosiallærer, en lære- og en elevrepresentant var både minister og byråd lydhøre og interesserte. Det ble også tid til et hjertelig møte med klasse 7b som fortale om skolens arbeid for å sikre elevene et godt arbeids- og læringsmiljø, sett fra elevenes side. De fortalte også hvorfor de er så glade for å gå på en PALS-skole.

 

Tusen takk til FAU

Biblioteket

Elevene på Trasop skole er svært glade for FAUs gave til skolens bibliotek. Biblioteket har i høst fått kjøpe inn nye bøker for 37 000 kroner, og de nye bøkene forsvinner fort ut av hyllene. Bibliotekaren har laget en egen hylle hvor de nye bøkene stilles ut, og her må det stadig fylles på.

Likeledes har skolen kjøpt inn masse nytt konkretiseringsmateriell til mattekassene. Alle klasser har nå egne mattekasser. Det er med på å bidra til en mer variert matteundervisning.....det finnes mange måter å lære matte på.

Skolen retter en stor takk til FAU for at de gjorde dette mulig.

 

Besøk av Pinquins slagverktrio

Pinquins slagverktrio

Rikskonsertene har vært på besøk på Trasop skole torsdag 7. og fredag 8. november med forestillingen "Hands-Off"

Pinquins slagverktrio presenterte slagverk i forskjellige former og utrykk. De spilte på tradisjonelle slagverkinstrumenter som trommer, treblokker og marimba – både med stikker og køller, både

to og fire, i tillegg til å bruke hendene. Dette var stas!

 

Kulturkafè på AKS

kulturkafe

Kulturkvelden på Aktivitetsskolen ble torsdag 07.11.13 gjennomført med stor suksess. I kulturkafeén på Solsikken myldet det av liv og glede blant barn og voksne. Elevene i kafeén jobbet med stort engasjement og stor glede for å selge kaker, saft og kaffe til inntekt for Redd Barna.

Spente foreldre fikk også med segunderholdningen i samlingssalen. Elevene viste stolte sine innslag fra AKS-koret, fløytegruppen og ballettgruppen.

Vi takker alle foreldre for et godt oppmøte på kulturkvelden.

 

Operabarnetimen

operabarnetimen

I dag hadde elevene på 2. og 3. trinn besøk fra Den Kulturelle Skolesekken.

Elevene fikk more og glede seg gjennom en energisk og humoristisk operaforestilling av og med Ensemble Fantoranner. Trioen tok elevene med inn i "Operhuset" hvor de fikk møte en maktglad sopran, en misfornøyd alt og en hevngjerrig hekseaspirant. Dette var herlig!

 

Markering av FN-dagen og Dignity Day

Fn dag 2013

I går ble FN-dagen og Dignity Day markert her på skolen. Elever og lærere på 1.-4. trinn og 5.-7. trinn var samlet i samlingssalen. Det var diktlesing og fellessang, elever som spilte gitar og piano, samt visning av bilder og film, som 7.klasse hadde laget på engelsk. -Med andre ord en fin markering.

 

BlimE-dansen

BlimE 2013

I dag fredag 24.10.13 er den store BlimE dagen hvor elever over hele Norge har danset BlimE-dansen. Også her på Trasop har vi vært med. Det var ekstra hyggelig at Godlia skoles 3. - 4.trinns elever ble med oss. Dermed var det ivrige og fornøyde elever både fra Trasop og Godlia som svingte seg i dansen.

 

Valg 2013 på 7. trinn

valg 2013

Elevene i 7. klasse har de siste ukene arbeidet med Stortingsvalget i samfunnsfagtimene. De har blant annet blitt tildelt ansvar for de ulike politiske partiene og funnet ut hva partiene mener om aktuelle saker, før klassedebatter ble gjennomført.

Fredag ble det avholdt valg for elevene, der de også tok stilling til OL i Oslo. Stemmene ble talt opp under valgvaken, og elevene fulgte de foreløpige resultatene på storskjerm frem til det endelige resultatet ble klart.

 

Høstaktivitetsdagen 2013

høstaktivitetsdag 2013

I dag ble den årlige "Høstaktivitetsdagen" avholdt på skolen. Elevene var aktive med fotballkamp, høydehopp, rockering og mye, mye mer. Det var morsomt å se så mange glade og aktive barn!

 

Sommerles

Sommerles 2013

Fredag 23.august var det tid for trekning av skolens lesekonkurranse: Sommer-Les. Det er flott å konstatere at svært mange av våre elever leser mye også i skolens ferier – enten fordi de er glade i å lese, eller fordi både de og deres foresatte har forstått viktigheten av kontinuerlig lesetrening for å opprettholde en god leseutvikling. Fra lesetrening kan man aldri ta ferie.

 

Skolestart

skolestart 2013

I strålende solskinn kunne rektor Elisabeth i dag kl. 09.00 ønske 2. -7. trinnselevene velkomne til et nytt skoleår, til nye skolebygg, ny skolegård og nytt sykkelparkeringsområde.

Det ble en flott åpningsmarkering i skolegården, flaggborgen stod oppstillt og både rektor Elisabeth, Roger Morsund fra Undervisningsbygg og områdedirektør Johanna Lervik holdt taler. Roger Morsund og prosjektleder Andreas Halsebakke fra Undervisningsbygg hadde med en "boksjekk" på 5000 kr som innflytningsgave til skolen, mens Johanna Lervik hadde med seg nydelig blomster.

SÅ ble det dans, hele den nye skolegården ble tatt i bruk da store som små svingte seg i dansen. Sermonien ble avsluttet med allsang....Trasopsangen selvfølgelig.

Så kunne enedelig elevene ta de nye klasserommene i øyesyn, og elevene uttrykte på alle måter hvor flott de synes både skolegård og skolegård er blitt. Dette blir et herlig skoleår!

 

Velkommen til skolestart på Trasop skole

velkommen 2013

Solen skinte fra en skyfri himmel da rektor Elisabeth i dag kunne ønske 93 elever velkomne til sin første skoledag på Trasop skole. En etter en ble ropt opp og kom frem og hilste både på rektor og på sine nye lærere. Etter så å ha hilst på fadderne sine, var det klart for den første skoletimen.

 

Les i Nordstrand blad om "den nye Trasop skole"

k-bygget

Trykk her for å lese artikkelen i Nordstrands blad.