2012/2013

Sommeravslutning på Oppsal Arena 

Oppsal arena

I dag har vi vært vitne til en utrolig flott og spenstig sangavslutning på Oppsal Arena! Hvert klassetrinn bidro med et sangnummer til stor glede for elever, foreldre, besteforeldre og søsken som hadde kommet for å se på. Til slutt ønsket rektor alle sammen en riktig god sommer, og minnet om at alle elever må huske på å lese mye i sommerferien!

 

Skolegårdsdans

skolegårdsdans

Mandag var det skolegårdsdans på Trasop. 7. trinn inviterte til den årlige dansen hvor og både barn og voksne fikk svingt seg skikkelig!

 

Summing i Spikersuppa

Fabian Stang

Tirsdag 13.juni var 4b på plass i Spikersuppa sammen med ordfører Fabian Stang og  miljøvernminister Bård Vegar Solhjell. Sammen plantet de humlevennlige blomster ved Spikersuppa. Humlen lever ikke bare i sus og dus i landlige hager, men foretrekker også det summende bylivet. Klasse 4b ble utnevnt som humleambassadører sammen med ordføreren og miljøvernministeren. Elevene har lært fakta om humla og funnet ut av hvorfor  humla er så viktig for oss og hva vi kan gjøre for at humla ikke skal bli utryddet? Humleambassadørene tar humla på alvor, og har fått humlevennlige blomsterfrø som de skal plante hjemme i sine egne hager og på skolen.

 

Sommerstafett og fotballkamper

sommerstafett 2013

Tirsdag 11. juni gikk det årlige sommerstafetten og fotballkampen mellom lærerne og 7. trinn av stabelen. Det var jevne kamper, men lærerne gikk til slutt av med seieren på begge fotballkampene.

 

Seier i Tinestafetten 2013

tinestafett 2013

Våre elever på 6. og 7. trinn deltok også i år på Tinestafetten, som er verdens største stafett. Stemningen på tribunen på Bislett stadion var god før løpene startet, og den steg i været da både lag fra 6. og 7. trinn vant sine klasser. Vinnerlaget fra 6. trinn løp på 4.17.9, mens vinnerlaget fra 7. trinn satte ny banerekord for 7. klassinger med tiden 4.02.8. Gratulerer så mye til deltakerne!

 

Mattedag 2013

mattedag 2013

Vi har hatt en fantastisk matematisk dag for hele skolen.

Matte er gøy!

 

Vet du? Finale 2013

Vet du finale 2013

Fredag 13. mars 2013 var det klart for finale i årets VET DU?. Samlingssalen var fullsatt, stemningen var høy og alle var klare til å støtte sitt klassetrinn med heiarop. GRATULERER MED SEIEREN, 7B!

 

Rikskonsertene - Rytmer fra verdensrommet

rytmer fra verdensrommet

Rytmemakerne Baden & Dahle tok elevene med på en rytmisk romreise. Gjennom konserten med referanser både til romfartshistorien og til kjente science fiction-filmer, fikk elevene oppleve improvisasjonskunsten på nært hold. Det ble det laget rytmer med tastatur, computere, roboter, oljefat og sag. Elevene fikk oppleve både akustisk og elektronisk slagverk. En flott forestilling.

 

Dukketeater - Den kulturelle skolesekken

tutomaten

Fredag 15.3.13 var Den Kulturelle Skolesekken på besøk på Trasop skole med dukkeforestillingen Tutomaten (Teater Joker). Tutomaten er en herlig fortelling om vennskap, oppfinnsomhet og ukuelig optimisme. 1. og 4. trinn var så heldige å få se denne flotte forestillingen. Forestillingen er basert på boka med samme navn, skrevet av Bjørn F. Rørvik.

 

Filmtalenter - Den Kulturelle Skolesekken

filmteater

Mandag og tirsdag i uke 11 hadde 7.klassene besøk av Genesis Film. Gjennom tekstanalyse, regiøvelser, filming og klipping fikk elevene lære noen grunnleggende teknikker slik at de selv kunne lage film. Genesis Film hadde med seg filmutstyr som elevene fikk prøve. I små grupper laget elevene små filmklipp som senere ble satt sammen til en minifilmfestival. To flotte dager for elevene på 7.trinn.

 

Forestilling med Den Kulturelle Skolesekken

høne pøne og hanefar

1. og 2. klasse fikk besøk av Den Kulturelle Skolesekken på mandag. Fortellergruppa Pøh fortalte og dramatiserte eventyret "Høne Pøne og Hanefar" på en levende måte. Elevene koste seg og fulgte ivrig med!

 

Z for Zebra

z for zebra

I vinterferien var AKS så heldige å få besøk av Marianne Loraas fra Illustrasjonshuset. Hun hadde et verksted der elevene fikk prøve seg som billedkunstnere, ved hjelp av bokstaver som motiv.

Hver elev laget et maleri på lerret i 50 x 60 cm størrelse, og arbeidet som kunstnere med palett og pensler. Maleriet var av en bokstav eller tilhørende illustrasjon (d for drage, l for løve osv.) Resultatene skal samles i en flott bok.

 

Inneaktivitetsdager

inneaktivitetsdager 2013

Onsdag 13.02. og torsdag 14.02 hadde vi inneaktivitetsdager på Trasop skole. Elevene har hatt nærmere 40 ulike aktiviteter å velge mellom, som f.eks.: Sjakk, kickboksing, mattemoro, gitarspill, designer, skuespill, bokkino, sprelldyr, Powerpoint, hemmelig skrift, selvportrett, papirfly, dans, makrame, sløyd, matlaging, film, dans, naturfagsforsøk, quiz, håndball osv. osv. Hver elev har fått velge- og fått være med på 4 ulike aktiviteter. Det har vært stor stemning på hele skolen, overalt har det vært fornøyde elever og lærere.

 

Strikkekurst på AKS

strikkekurs

I uke 6 startet AKS med strikkekurs. Ivrige barn fra 1. til 4. trinn lærer å strikke pannebånd og hekle lommebok.

 

Skikurs på AKS

skikurs

Det er stor interesse for skigåing på Trasop, og 111 barn meldte seg på kurs for nybegynnere og viderekommende. Glade barn lærer nye ferdigheter, som kommer godt med i vårt flotte nærområde!

 

Skoledisco på Trasop

skoledisco

Torsdag 7. februar arrangerte elevene på 7. trinn og lærerne deres skoledisco. Rundt 130 sjuendeklassinger fra skolene Godlia, Østensjø og Trasop møttes festkledde og feststemte opp hos oss. I gymsalen var det DJ som sørget for meget god stemning, musikk og lys, og i samlingssalen var det kafe med salg av brus, pølser, kaker og snacks.

- Stemningen var på topp hele kvelden!

 

Disseksjon av smågris

disseksjon av smågris

I dag har 7. trinnselevene våre dissikert smågriser.Dette er smågriser som er dødfødte. Grisens innvendige anatomi er veldig lik menneskenes, derfor er dette en lærerrik og spennende opplevelse for elevene.

 

Desember-les 2012

desemberles 2012

"Desember-les" ble trukket i dag! De seks heldige vant gavekort og kinobillett. 2C vant kinobilletter til hele klassen. Gratulerer med flott innsats alle sammen!

 

Juleavslutning i Oppsal Arena

juleavslutning 2012

Torsdag var hele skolen samlet i Oppsal arena til en felles juleavslutning. Det er blitt en koselig tradisjon med allsang av julesanger og opptreden av alle trinnene.

 

Stjernemusiker Catharina Chen på Trasop

Catharina chen

I regi av Den kulturelle skolesekken og Rikskonsertene, fikk skolens elever oppleve en flott konsert med Catharina Chen (fiolin) og Joachim Knoph (piano). Catharina Chen regnes som en av de mest lovende norske utøverne innen klassisk musikk. Joachim Knoph har samarbeidet med flere av Norges mest fremtredende musikere og han har spilt med Catharina Chen i en årrekke. I konserten fikk vi høre et variert klassisk repertoar, som spant fra det virtuose til det rolige.

 

Dignity Day 2012

Dignity day 2012

Onsdag 17. oktober ble Dignity Day markert på Trasop skole.Dignity Day er en internasjonal dag for verdighet, som markeres på skoler over hele verden. Målet med Dignity Day er å fokusere på verdiene respekt, toleranse, likeverd og inkludering. På Trasop var det to samlinger denne dagen; en for 1.-4. klasse og en for 5.-7. klasse. Det var hhv elevene på 4. og 7. trinn som var ansvarlige for markeringene. Elevene hadde forberedt seg godt; det var lesing av dikt elevene hadde skrevet selv, fremføring av sang, og ikke minst fellessang, der noen elever spilte gitar og piano til. -Som det seg hør og bør på en internasjonal dag, snakket konferansierene både norsk og engelsk.

 

Sommerles 2012

sommerles 2012

Onsdag var det trekning av vinnerne av årets Sommer-Leskonkurranse.  Konkurransen er i regi av rektor, og går ut på å lese minst fem bøker i løpet av sommerferien. Det var veldig mange elever som hadde gjort nettopp det, så spenningen var stor da trekningen foregikk foran alle elevene ute i skolegården. Elever fra 2., 3., 5. og 6. klasse vant gavekort i bokhandel og kinogavekort. Nytt av året var premien til den klassen som prosentvis hadde med flest deltagere i Sommer-Les-konkurransen. Her var det en av 3. klassene våre som gikk av med seieren. De får være med rektor på en spennende tur til NRK`s opplevelsessenter.

 

Første skoledag 2012

første skoledag 2012

Rektor ønsket i dag 86 spente og ivrige skolestartere velkommen til første skoledag!