Skolens historie

1958

24.februar ble Trasop skole tatt i bruk for første gang. Det var i alt 6 klasserom for småskoletrinnet. De 76 elevene som inntil da hadde gått på Oppsal skole, kom marsjerende fra Oppsal, med med guttemusikken i spissen, til Trasop skole hvor skolens flagg ble heist for første gang, og ordfører Rolf Stranger åpnet skolen.

1960-1962

I løpet av disse årene ble skolen utvidet med ytterligere 8 klasserom og en administrasjonsbygning med 2 klasserom, spesialrom, kontorer, personalrom, helsestasjon og tannlegekontor. Til tross for dette ble skolen snart for liten, og midlertidige klasseromspaviljonger ble satt opp, disse fikk for øvrig stå i over 30 år.

1981

I bystyret ble det vedtatt at Trasop og Godlia skulle slås sammen til en skole med navn Trasop/Godlia skole. Samtidig ble det vedtatt at skolen skulle være en 1-9 skole. Østlandets Musikk-konservatorium overtok største delen av Godlia-bygget, men ikke hele. Trasop/Godlia skole brukte - helt til våren 1998 - deler av Godlia-bygget, fordi man ikke hadde nok klasserom i eget hus.

1990-1991

Elever fra Østensjø begynte på ungdomstrinnet ved Trasop/Godlia skole. Dette var en følge av at Skøyenåsen skole ble nedlagt. 1995 - Begynte man med byggearbeid på skolen. Skolen nytt ventilasjonsanlegg.

1996

Høsten dette året ble Skøyenåsen skole gjenåpnet. Trasop/Godlia skoles ungdomsskole- elever begynte der, og Trasop/Godlia ble igjen en ren barneskole.

1997

Denne høsten stod et nytt bygg for 6-åringene og SFO klart, i tillegg fikk skolen nye kontorer og nytt personalrom. Alle klasserom i L-bygget ble pusset opp.1998 - Denne høsten ble Godlia skole gjenåpnet og 6 klasser på 1.-3. trinn ble overflyttet fra Trasop til Godlia skole. Våren 1998 ble skolens samlingssal m/kjøkken rehabilitert.

Trasop skoles nyeste bygg stod klart; et flott bibliotek og et moderne datarom.

2000 - 2008

I løpet av disse årene er store deler av skolen rehabilitert: Nye vinduer i administrasjonsbygget, nye utgangsdører på hele skolen, nye lysarmaturer over hele skolen, filmsalen pusset opp, hele skolen er beiset utvendig, nytt gulvbelegg i M-blokka, alle klasserom i M-blokka er pusset opp, nytt kombinert matte-og naturfagsrom, ,2 nye datarom er innredet, gymsalen er malt, nytt tak på administrasjonsbygget og gymbygget, nye nedløpsrenner, skolens elektriske anlegg oppgradert, Kunst- og håndverksavdelingen har fått varmtvannberedere, en rekke vasker m/armaturer er skiftet ut rundt i klasserommene, skolens spesialrom er malt, ved hjelp av tippemidler og prosjektmidler fra UDE er skolegården rustet opp med bl.a. flere nye lekeapparater, barkvolleyballbane, nye baskettkurver, sandkasser og huskestativer, skolen har fått en ny fotballbane ved siden av skolehagen, nye pulter og stoler er innkjøpt til alle elevene, nytt tak på bibliotekbygget.

2008

Trasop skole markerer sitt 50-årsjubileum gjennom hele skoleåret 2007/2008: - Skolen får sin egen skolesang. Alle skolens elever er med i musikkstudio og spiller inn Trasopsangen. Elevrådet selger CD-en til inntekt for Redd Barna.

6. trinnet vårt bidrar med et flott dansenummer på Oslo-skolenes Nobelforestilling i Oslo Rådhus til ære for Al Gore og FN klimapanels leder Rajendra Pachauri. Jubileumsuke:

Åpen kveld med utstillinger om Norges- Oslos- og Trasop skoles historie fra 1958-2008, kunstutstilling, filmfremvisning av filmen klasse 7a hadde laget om Trasop skole, klasse 7b holdt foredrag om Trasop skoles historie ved hjelp av en Power Point presentasjon de hadde laget og kveldens kafeteria ble godt besøkt.

To av skolens pensjonister er på besøk og forteller elevene om Trasop skoles lokalhistorie og om hvordan skolehverdagen var i skolens første år.

Stor jubileumsforestilling i Oppsal Arena. Ca. 1800 tilskuere kunne glede seg over en flott forestilling med bl.a. kunstneriske innslag fra alle skolens elever, skolens kor og korps.

Skolen fikk besøk av Marit Nicolaysen. forfatteren av Svein og Rotta-bøkene, som har fortellerstund med elevene.

Jubileumsuken avsluttes med stor bursdagsfest for alle elevene. Populær meny med calzone, brus, is og frukt.

Trasop skole får æren av å gå som skole nr. 2 i barnetoget i byen. Etter toget var vi invitert av ordfører Fabian Stang på barnefest i Oslo Rådhus. Dette var en herlig opplevelse.

2013

Høsten 2013 tok skolen i bruk det flotte nye K-bygget med 12 klasserom og 7 grupperom. Elevene kunne også ta i bruk en helt ny skolegård.

skolegård2